Ajankohtaista | Kirje lapselle ja nuorelle | Perhekoti Veerala | Lastenkoti Veera | Yhteystiedot | Temakotien esite

Sinä nuori ystäväisemme, joka tulet joukkoomme.

Me täällä kodissamme olemme jo toisten lasten ja nuorten kanssa valmistautuneet tuloosi. Yhdessä olemme pohtineet kuinka sinut vastaanotamme, jotta voisit tuntea olosi turvalliseksi ja itsesi tervetulleeksi.

Olemme luoneet sinulle kauniin, viihtyisän ja harmonisen ympäristön, jotta mielesi voisi rauhoittua ja sielusi virkistyä.

Me kaikki, etenkin me aikuiset olemme täällä sinua varten. Kun elämä on sinua kosketellut kovin käsin, kun vaatteesi ovat sinun ainoat koossapitävät voimasi, seisomme silloin vierelläsi, tukenasi. Opettelemme yhdessä huolehtimaan sinun arvokkaasta elämästäsi, perushoidostasi. Niin että voit tuntea olosi puhtaaksi, vatsasi täytetyksi ja kun väsymys yllättää voit vetäytyä viihtyisään huoneeseesi ja omaan pehmoiseen puhtaaseen sänkyysi. Hoidamme myös terveyttäsi ja jos sinulla on lääkkeitä pidämme niistä huolta lukollisessa kaapissamme ja huolehdimme, että otat niitä ajallasi.

Tutustumme kaikessa rauhassa toisiimme, sillä aikaahan sinä tarvitset, ja mehän olemme aina paikalla, saatavillasi, yhteisessä kodissamme. Yhteisillä palaverihetkillämme me myös yhdessä laadimme kotiimme säännöt ja päätämme seuraamuksista, jos niitä rikomme.

Kun laajennamme reviiriämme kodin ulkopuolelle, lähdemme kanssasi tutustumaan koulutielle. Teemme tiiviisti yhteistyötä opettajiesi ja muun kouluhenkilökunnan kanssa. Et tarvitse jäädä asioissasi yksin. Puolustamme, jos sinua on kohdeltu väärin, selvittelemme kanssasi asioita, jotka ovat kenties solmussa. Vääriä tekojasi emme toki puolusta, mutta yritämme löytää yhdessä niihin ratkaisuja ja toisenlaisia toimintatapoja. Autamme sinua myös koulutehtävissäsi aina, jatko-opintoihin asti, siihen meiltä löytyy kokemusta ja taitoa. Kannustamme sinua myös löytämään koulutuksen ja ammatin, josta olet kenties haaveillut. Autamme sinua myös löytämään mielekkään harrastuksen, mikä parhaiten tukisi kasvuasi ja kehitystäsi.

Kun sisäiset pahat olosi lyövät muistoina ja ikävinä tuntemuksina pintaasi olemme vierelläsi. Vuorokauden ajankohdasta riippumatta olemme valmiit jakamaan niitä kanssasi, sillä mehän olemme saatavilla, sinua varten.

Mutta kasvaaksesi sinuna, juuri sinuksi tarvitset uudenlaisia korvaavia ja korjaavia kokemuksia, niitä tahdomme sinulle antaa. Olemmehan vahva ammatillinen koti, aikuiset koottu juuri tätä varten. Tarvitsemme avuksemme yhteiseen tehtäväämme myös sinun vanhempiasi ja sinulle tärkeitä ihmisiä, arvokkaine tietoineen ja taitoineen, sillä tämähän on meidän kaikkien yhteinen projekti.

Tähän tapaan rakennamme yhdessä tarinaasi, jotta polkusi olisi valoisampi ja askeleesi keveämpi astellessasi elämän uusiin haasteisiin.

Sinua odottaen

Temakotien aikuiset