PERHEKOTI VEERALA

Perhemuotoista sijaishoitoa

Kodinomaista sijaishoitoa perhekodissa

Perhekoti Veerala on ammatillinen perhekoti huostaanotetuille ja pitkäaikaista sijaishoitoa tarvitseville lapsille ja nuorille. Perhekoti Veerala aloitti toimintansa Tuusulassa vuonna 2001. Perhekoti Veeralassa on 7 paikkaa ja nuori voi olla Veeralassa 18 ikävuoteen asti. Tämän jälkeen jälkihuolto huolehtii nuorista itsenäisen elämän alussa.

Toiminta-ajatus

Perhekoti Veeralassa sijaisvanhemmat asuvat yhdessä lasten kanssa. Myös vanhempia lomittavat vakituiset ohjaajat elävät lasten ja nuorten vuorokausirytmissä. Kasvatustyötä ohjaa kiintymyssuhteeseen perustuva perhemuotoinen ammatillinen toiminta. Tarjoamme lapsille ja nuorille turvallisen kodin, jossa on läsnä vahvaan vanhemmuuteen ja hyvään vuorovaikutukseen kykeneviä aikuisia. 


Lapsia ja nuoria ohjataan kasvamaan vastuuntuntoisiksi, itsenäisiksi aikuisiksi korjaavien ja eheyttävien kokemusten kautta. Opettelemme asioiden rakentavaa ja maltillista käsittelyä pettymyksistä, vastoinkäymisistä ja epäonnistumisista huolimatta. Kannustamme ja tuemme nuoria koulunkäynnissä ja terveiden elämäntapojen omaksumisessa. Autamme heitä löytämään omien kiinnostusten mukaisia, kasvua ja kehitystä tukevia harrastuksia. Lapsia ja nuoria autetaan arvostamaan itseään ja löytämään omia vahvuuksiaan.

Yhteystiedot Perhekoti Veerala

Perhekotivanhemmat Ritva ja Pauli Rahko

Puh. 050 544 8481
pk.veerala@temakodit.fi

Björkbackankuja 5

04300 Tuusula

Temakodit Oy johtaja

Lotta Virrankoski

Puh. 050 511 5421

lotta.virrankoski@temakodit.fi