LASTENKOTI VEERALA

 

Kodinomaista sijaishuoltoa

Lastenkoti Veerala on perustason lastenkoti sijaishuoltoa tarvitseville lapsille ja nuorille. Lastenkoti Veerala aloitti toimintansa perhekotina vuonna 2001 ja syksyllä 2022 Veerala muuttui lastenkodiksi. Veeralassa on 7 paikkaa ja nuori voi olla Veeralassa 18 ikävuoteen asti.

 

Lastenkoti Veerala sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella Tuusulassa. Lähiympäristöstä löytyy koulut sekä hyviä ulkoilumaastoja ja harrastusmahdollisuuksia. Omassa pihassa on uima-allas ja trampoliini. 

Toiminta-ajatus

Kun Veerala aloitti toimintansa lastenkotina, meille oli tärkeää säilyttää perhekodin lämmin ja kodikas tunnelma. Hoidon ja kasvatuksen perustana on turvallisen suhteen luominen ja vahvistaminen. Tarjoamme lapsille ja nuorille kodin, jossa on läsnä hyvään vuorovaikutukseen kykeneviä aikuisia. Jokaisella lapsella on kaksi omaohjaajaa, jotka ensisijaisesti huolehtivat lapsen asioista. Teemme tiivistä yhteistyötä lasten perheiden kanssa.

 

Lapsia ja nuoria ohjataan kasvamaan vastuuntuntoisiksi, itsenäisiksi aikuisiksi korjaavien kokemusten kautta. Opettelemme asioiden rakentavaa ja maltillista käsittelyä pettymyksistä, vastoinkäymisistä ja epäonnistumisista huolimatta. Kannustamme ja tuemme nuoria koulunkäynnissä ja terveiden elämäntapojen omaksumisessa. Autamme heitä löytämään omien kiinnostusten mukaisia, kasvua ja kehitystä tukevia harrastuksia. Lapsia ja nuoria autetaan arvostamaan itseään ja löytämään omia vahvuuksiaan.

Yhteystiedot Lastenkoti Veerala

Yksikön johtaja Katarina Sipiläinen-Heikura

Puh. 050 366 7346

katarina.sipilainen@temakodit.fi

 

Puh. 050 544 8481
pk.veerala@temakodit.fi

Björkbackankuja 5

04300 Tuusula